tisdag, november 27, 2007

Föräldrar!

Tisdagen den 20 november 2007 kl. 00.55 föddes vår son. Han vägde 3360g och var 49 cm lång. Förlossningen gick snabbt. Jag började känna av mensvärk kring åtta-halv nio på kvällen. Det fortsatte med oregelbundna sammandragningar. Kennet ringde till bb och frågade om vi borde komma in och vi var nog välkomna. Jag tyckte vi kunde avvakta lite, sammandragningar ska ju vara regelbundna och jättesjuka... Ungefär kl. 23 gick vattnet och jag spydde (yäk!). Då for vi till bb. Resan var inte så värst angenäm, hade täta sammandragningar hela vägen. Vi kom in 00.15 och då var jag öppen 8 cm!!! Det var bara att knalla till förlossningssalen och klättra upp i sängen. Ett par sammandragningar till och det blev dags att dra andan före krystandet. Ja, 00.55 kom han då ut, jättefin! Jag sprack ganska rejält, läkare tillkallades för barnmorskan ville inte sy själv. Men nu är det nog okej, jag kan sitta på vanliga stolar.

Ikväll har vi då kommit hem efter en strapatsrik vecka på bb. Lillen lyckades dra på sig en infektion och måste vara några dagar på barnavdelningen och få antibiotika. Det blev lite kämpigt, för man vill ju helst ha sin baby hos sig och att allt ska vara bra. Nu mår vi hur som helst riktigt bra.

Nu ska jag sköta vårt barn! Han låter lite missnöjd, är säkert påverkad av miljöombytet. Det är kanske inte så lätt att lämna trygga bb med två nybörjarföräldrar.

6 kommentarer:

Anonym sa...

GRATTIS! Vad härligt, skönt att alla mår bra nu. Hoppas vi ses när ni har flyttat!

Anonym sa...

va skönt att allt gått bra! då var er kille på barnavd. då smilla oxå var där på dropp,isolerade var vi iofs.ta hand om varann nu,det kommer att gå så bra så!kram

Mamma Linda sa...

Grattis till den nya lilla familjen!!! Det låter som en bra förlossning, du slapp ligga och våndas i två dygn iaf. Man läker otroligt "där nere" (fick själv en hel del stygn), på mycket kort tid är man återställd. Totalt liksom! Kroppens bästa läkekött sitter väl just där. Bra lillen är frisk nu, att inte få ha sin nyfödda hos sig måste vara hemskt. Men nu ska ni njuta av att vara hemma hela familjen!

filuren sa...

Oj, det var ändå snabbt jobbat. Duktig är du! Trist lillkillen skulle få en infektion, men skönt han mår bra nu igen och ni får vara hemma tillsammans.
Åh, vill komma och hälsa på ju så man får se killen. :)
Ha så bra och njut av familjen!

Anonym sa...

Hej, GRATTIS och OJ va kul och spännande!! :) Lycka till!! Kul att ni flyttar till Vasa, kanske vi ses lite oftare då :)

Tegsta G�rd sa...

Många gratulationer till er pöjk!

H. Joanna