tisdag, mars 18, 2008

Purédebut

Idag har Zacharias ätit puré för första gången i sitt liv. Ja, det är det första han ätit i matväg förutom bröstmjölk, undantaget en morot som han fick suga på förra veckan, men den räknar jag inte riktigt med, för allt han kan ha fått i sig av den är väl yttepyttelite morotssaft. Purédebuten kom med plommonpuré p.g.a. diverse magproblem: han har inte kakkat sen i torsdags och det är väldigt länge sen för att vara Zacharias. Så få se nu om plommonen har nån effekt. Inte var det ju mycket han fick i sig, kanske en tesked och inte var det så värst populärt, men kanske det ger utslag på hans lilla oförstörda mage. Det hela finns dokumenterat på film (med digikameran, utan ljud) då barnafadern är på jobb och inte kunde beskåda händelsen. Det kändes inte riktigt vettigt att ge plommon på kvällen, ifall det resulterar i kakkarumba. Hellre tar man en sån på dagen än på natten.

2 kommentarer:

Mia sa...

Spännande med mat. :) Arvid har blivit betydligt mer kräsen sen han hade feber förra veckan - ibland går det hur bra som helst, men bara om det är tillräckligt gott. *Pust* Hoppas det är övergående! :)

Anonym sa...

Idun fick också smaka en tesked potatis med mycket bröstmjölk förra veckan men sen blev det inget mer, det tog liksom slut där :) Nå, det är ju inte bråttom. Det är länge sen vi har setts, jag läser nog din blogg flera gånger i veckan men är dålig på att kommentera. Kram