tisdag, januari 26, 2010

Tvåbarnsmamma

Livet som tvåbarnsmamma är inte så tokigt. Vi har nog fått en lättskött lillasyster. Hon sover mest, äter mellan varven och gör inte så mycket väsen av sig. Gärna skulle hon få äta lite mera sällan på nätterna och istället oftare på dagen, men det är inte så lätt att styra den här rutinlösa vardagen vi har. Lite extra rutinlös är den för tillfället då Zacharias inte sover dagssömn alla dagar längre. Men vi äter åtminstone lunch och middag på ungefär samma tider alla dagar. Dessutom håller vi sakta men säkert på att flytta. Det är otroligt skönt att flytta från husets ena bostad till den andra: man kan ta lite saker i taget och det är inte stressigt. Vi väntar ännu på att sista rörstumpen till köksfläkten ska komma på plats så att vi kan laga mat och att vi får upp gardinstängerna. Då det är fixat så slutar vi att sova i gamla bostaden. Och riktigt inflyttade tycker jag inte att vi är förrän vi sover i nya sängar!

fredag, januari 22, 2010

Nu är hon här!

Zacharias än så länge namnlösa lillasyster föddes 17.1.2010 kl. 10.27, d.v.s. på sin pappas 31-årsdag! Hon vägde 2990 g och var 48 cm lång. Nu har vi varit hemma ett par dagar och försöker anpassa oss till hemmalivet och dess utmaningar i form av t.ex. sjuka Dolly Parton-bröst, sena nätter och förstås att se till att alla familjemedlemmar är mätta och nöjda (man måste också komma ihåg att fylla på skålen med kattmat ;-)). Hittills går det helt okej. Förhoppningsvis får vi flytta in i den renoverade delen av huset nästa vecka. Om bara elektrikern kommer och kopplar det sista. Suck!

onsdag, januari 13, 2010

Uttråkad

Jag är så otroligt uttråkad! Hittar inget roligt att göra. Måste hänga tvätten på tork. Kanske far jag en sväng till stan i kväll, det kanske piggar upp? Fast tillika vet jag inte om jag orkar göra en sån utfärd, ifall det sen inte känns kul ändå. Föda barn skulle jag kunna göra, men lillasyskonet i magen verkar ju inte riktigt vara med på noterna. Kan inte fatta att det i morgon är beräknat datum och HÄR SITTER JAG FORTFARANDE! Pah, den som säger att nästa barn (om det blir fler) hotar komma ut för tidigt kommer jag att skratta rakt upp i ansiktet och säga att det kan du inbilla nån annan! (Eller också vilar jag lika snällt som den här gången och irriterar mig sen på att babyn inte alls ville komma ut för tidigt).

fredag, januari 08, 2010

Visset

Ingen bebis. Däremot en öroninflammation! Jag kunde knappt fatta att det var sant då jag natten till torsdag vaknade av en hemsk värk i vänstra örat. Jag har aldrig tidigare i mitt 30-åriga liv haft öroninflammation, men insåg snabbt att det kan inte vara något annat än det. Sova vidare gick ju inte, så jag steg upp, tog en Panadol och satte mig i vardagsrumssoffan. En kvart senare tog jag en till Panadol och återgick till soffan där jag småningom somnade i nån sorts halvsittande ställning. Vaknade ett par timmar senare av att Kennet och Zacharias var vakna och då värkte det inte längre så hela familjen somnade om i dubbelsängen. Igår hade jag tid till vanliga mödrarådgivningen och fick också träffa en läkare som konstaterade öroninflammation i vänstra örat. Det blev en extra stadsresa då för att hämta antibiotika. Så nu äter jag Kefexin morgon och kväll, mjölksyretabletter för att undvika svampinfektion samt multi-tabs för gravida. Känner mig nästan som pillerberoende :-). Och lite vissen av att snuvan blivit värre under natten. Men örat känns något bättre.