torsdag, december 31, 2009

Nytt år i antågande

Därför är det hög tid att önska Gott Nytt År 2010!

Vår bebis har inte tittat ut än och börjar småningom få lite bråttom om h*n vill bli en 2009:a. Än finns det många timmar kvar av året, men för varje minut som går blir det mer och mer sannolikt att det faktiskt blir en januaribebis. Kanske vi t.o.m. får nästa års nyårsbebis. Det skulle ju vara kul att få komma i tidningen, om det också nu skrivs om nyårsbebisen som brukligt är i lokaltidningen.

fredag, december 18, 2009

Babynyheter

Jag har babynyheter att berätta! Det gäller inte vår baby, nej, den sprattlar på i magen precis som vanligt. Men igår föddes Zacharias kusin, en liten flicka. Några veckor för tidigt, men allt är bra med både tös och mamman, d.v.s. min svägerska.

Själv ligger jag ännu på soffan, fast jag har de stipulerade sju veckorna avklarade. Jag tänker fira jul hemma först!

måndag, december 14, 2009

Var är julstämningen?

Jag har noll julstämning. Nada. Zero. Ikväll fick jag i varje fall sjunga några julsånger på församlingens julfest för frivilligarbetare (jag är söndagsskolledare), men det hjälpte bara för stunden. På väg hem konstaterade jag att folk har satt upp väldigt många julstjärnor, ljusstakar och ljusslingor redan. Aijo, det är ju jul om drygt en vecka. Hmm... jag misstänker att bristen på julstämning kan bero på att jag inte hängt upp en enda tomte än, Nykarlebystjärnan lyser med sin frånvaro i sovrummet, inte vet om vi flyttar in ännu, inte har städat en enda gnutta (ja, vi har x antal dammråttor på golven) och julbaket begränsar sig till redan uppätna jultårtor. Jag antar att julstämningen knappast infinner sig förrän tidigast 23.12, för senast då måste det ju stå klart vilken av husets två bostäder vi ska fira jul i.

fredag, december 11, 2009

Snart är det jul!

Vi vet inte ännu om renoveringen är så pass färdig att vi kan flytta in till julen, som jag hoppades på. Men jul blir det ju ändå. Julklapparna börjar vara ordnade, förutom ett par stycken. Julpyntet är inte på plats, det blir nog till de sista dagarna före julafton då vi vet var vi bor. En lillajulgran hade snälla svärmor fixat åt oss till lillajul och den står fortfarande i vardagsrummet. I köket lyser adventsljusstaken och på söndag tänder vi tre ljus i staken.

Vi hoppas på att få fira jul hemma och hos släkten, men det kan hända att det blir en jul på bb. Det är i så fall ingen katastrof, krabaten närmar sig 2,5 kg och får småningom komma ut i lugn och ro. Vi har i varje fall bestämt att jag ska vila till jul och först sen börja leva som vanligt igen och alltså inte göra något för att försöka hålla bebisen inne. Så får vi se då när h*n kommer ut, om det blir före eller efter nyår. Spännande! Som tur är så har bebisen vänt sig med huvudet neråt, under över alla under, så det torde bli en normal förlossning.