lördag, mars 29, 2008

Fotografier

I början av veckan fick vi framkallade bilder på posten. Ca. 200 stycken. Det betyder att jag har fritidssysselsättning för ganska lång tid framöver, om jag bara, bara orkar ta itu med det. En liten del av hjärnan viskar dessutom att föregående sändning foton förvisso är inklistrade i album, men saknar bildtexter. Så jag borde skriva bildtexter och klistra in nya foton. Är det nån annan än jag som gör likadant, d.v.s. framkallar massor av bilder på en gång för att sen frenetiskt klistra in dem i album och vara småirriterad över att högen med oinklistrade bilder aldrig verkar ta slut? Eller är du den typen som helt enkelt inte klistrar in foton i album överhuvudtaget?
Kanske jag ska klippa in ett par exempel på vad vi framkallade. Förresten så tänker jag inte sätta in bilder på Zacharias hit på bloggen, om nån är nyfiken på hur han ser ut nuförtiden så går det bra att maila på kntallgren@gmail.com så skickar jag bild per e-post istället.


Netta och Zachariaspå sparktur i Esse.

onsdag, mars 26, 2008

Sömnproblem

Zacharias strular med sömnen. Igår sov han en timme på förmiddagen och en timme på seneftermiddagen. Igår somnade han kring 22 och vaknade före sju. Däremellan har han ätit ett par gånger och gnällt uppskattningsvis tusen gånger. Resultatet är en gnällig gosse och en gnällig mamma med kort stubin. En utomordentligt dålig kombination. Men man kan ju inte bli arg på en baby. Han kan ju inte rå för att han sover dåligt. Antagligen beror det hela på att han är lite snuvig. Stackarn. Nu sover han i alla fall sin första dagssömn. Hoppas att han sover tre turer idag så kanske det går lite bättre. Konstaterade för mig själv att om jag hade hormoner som hjälpte mig att sova bara korta knyckar då Zacharias var nyfödd utan att bli fullständigt döslut, så finns det inte ett spår kvar av de hormonerna nu längre. Men nog är vår gosse den allra härligaste ändå :-).

tisdag, mars 25, 2008

Boknörd

Inspirerad av Mia har jag gjort ett boknördstest. Kul! Här är resultatet:

tisdag, mars 18, 2008

Purédebut

Idag har Zacharias ätit puré för första gången i sitt liv. Ja, det är det första han ätit i matväg förutom bröstmjölk, undantaget en morot som han fick suga på förra veckan, men den räknar jag inte riktigt med, för allt han kan ha fått i sig av den är väl yttepyttelite morotssaft. Purédebuten kom med plommonpuré p.g.a. diverse magproblem: han har inte kakkat sen i torsdags och det är väldigt länge sen för att vara Zacharias. Så få se nu om plommonen har nån effekt. Inte var det ju mycket han fick i sig, kanske en tesked och inte var det så värst populärt, men kanske det ger utslag på hans lilla oförstörda mage. Det hela finns dokumenterat på film (med digikameran, utan ljud) då barnafadern är på jobb och inte kunde beskåda händelsen. Det kändes inte riktigt vettigt att ge plommon på kvällen, ifall det resulterar i kakkarumba. Hellre tar man en sån på dagen än på natten.

onsdag, mars 12, 2008

Tråkigt

Jag har tråkigt och jag är rastlös. Zacharias trivs inte på golvet idag, vilket han i allmänhet gör. Vädret är gråmulet. Ingen rolig post idag. Kyrkpressen ska jag snart läsa. Kanske det står nåt inspirerande där, men jag betvivlar. Kyrkan bara bråkar ju nuförtiden. Nu verkar det vara matdags för sonalyckan.

tisdag, mars 11, 2008

Änglabarn

Idag gjorde jag misstaget att gå in på Familjelivs diskussionsforums avdelning för änglabarn, d.v.s. barn som dött i magen eller som små. Tårarna har trillat. Jag hoppas och önskar att vi aldrig kommer att mista ett barn! Och ingen annan heller. Det måste ju vara något av det värsta som kan hända. Min egen lillasyster föddes för tidigt och dog, men det är tyvärr inget som jag pratat desto mera om med mamma. Jag var själv åtta år när det hände, men kommer inte ihåg just något av det. Jag funderade en del på det då jag själv väntade Zacharias, men jag ville inte veta i vilken graviditetsvecka Katarina föddes. Men kanske jag borde fråga nu. Nu ska jag titta till vår sovande son. Man blir ju lätt lite paranoid när man läser om plötslig spädbarnsdöd.

Lindex-kuponger

Jag vill ha Lindex rabattkuponger! Jag är på fruktansvärt shoppinghumör, men för snål för att köpa babykläder utan rabattkupong. Lindex har ju helt ljuvliga babykläder i retrostil just nu. Till Kappahl har jag flera kuponger, men de har inte lika fina kläder. Och annars tycker jag att det ploppar in Lindex-kuponger mest varje vecka, men inte just nu när jag absolut vill ha! Vaddå girig?!

onsdag, mars 05, 2008

Solsken

Idag har solen strålat från en klarblå himmel i Vasa. Det är fantastiskt vad glad jag blir av solen! Jag och Zacharias tog oss en eftermiddagspromenad i grannskapet. Sen fick han sova färdigt på terassen och jag fick lite egentid :-). Jag lyckades faktiskt skriva ett brev åt en av de mycket få brevvänner jag fortfarande har kvar. Jag upptäckte att jag har grava luckor i mitt engelska språk då det gäller att berätta om barnafödande. Jag saknar svensk-engelsk ordbok, men med Wikipedias hjälp gick det bra ändå. Nu bara måste jag ha ett chokladkex! Jag har mera s.k. cravings som ammande mor än som gravid kvinna.