fredag, december 21, 2007

Jullov

Nu har vi jullov, om man kan ha det när man är mammaledig respektive arbetstagare. Imorgon packar vi Zacharias i bilen och kör hem till Esse. Vi stannar norröver drygt en vecka och firar jul i Esse och Nykarleby. Det ska bli skönt.

Tack till alla som skickat julkort och presenter åt Zacharias. Vi har inte riktigt haft någon energi till att fixa julkort i och med flytten. En bunt "adressen ändras"-kort fick vi iväg häromdagen. Men de som har skickat post till gamla adressen behöver inte oroa sig. Dels har vi eftersändning och dels finns vår postlåda i Esse kvar och Kennets föräldrar ser nog till att plocka in eventuell post. Praktiskt att flytta och ändå ha sin gamla bostad kvar :-). Ja, för så är det. Vi har kvar saker i vår del av Kennets föräldrars hus och kan övernatta där närhelst vi känner för det.

Nu passar jag på att önska alla besökare EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR! Jag återkommer efter julfirandet.

lördag, december 15, 2007

Ny dammsugare

Det har vi köpt idag. Jag och Kennet var på tumis till både Gigantti och Prisma. Zacharias blev ompysslad av faffa och fammo. Ja, vi blev också lite ompysslade då snälla svärmor diskade efter både lunch och middag. Det här var alltså första gången jag gick längre bort än några meter från Zacharias. Utmaning! Gossen hade naturligtvis sovit hela tiden vi var borta, vilket handlade om ca 1,5 h. Och jag som hade samvetskval för att jag lämnade honom och såg för min inre syn hur han skrek och skrek och fammo och faffa förtvivlat gjorde allt för att lugna ner honom. Ja, ja, det är väl som det ska vara.

Dammsugare, ja. Vi köpte en blå maskin av märket Miele. Kennet har just packat upp den och förundrat sig över den enorma sugeffekt den har. Den är av en helt annan kaliber än vår gamla dammsugare, som fått pension i Esse. Nu finns det dessvärre ingen anledning till att inte städa vår bostad. Hmm...

Nu ska vi se om jag lyckas ladda upp en bild på Zacharias. Det fungerade ju inte för nån dag sen. Plockar också in en bild från förlossningen, en liten stund före Zacharias föddes. Apparaten jag har på magen är en ctg-apparat. :-).





Zacharias!

torsdag, december 13, 2007

Bara två veckor

Ja, det blev bara två veckor utan internet, inte en månad som planerat var. Det är bara att konstatera att livet är så mycket lättare med internetuppkoppling. Jag är ju en flitig besökare på familjeliv.se, men det var inte egentligen det jag saknade mest med att vara utan internet. Nej, det jag saknade var den informationskälla internet är. Vi har ju flyttat till Vasa nu, bor här sedan förra lördagen, så knappt en vecka. Till en början hade jag ingen karta så jag visste inte riktigt var jag befann mig rent geografiskt. Jag kunde heller inte söka information om aktiviteter för småbarnsföräldrar. Och dessa två saker visade sig vara jätteviktiga för mig. Jag är som person en planerande typ. Jag vill kunna planera mitt liv och också kunna placera mig själv i ett sammanhang. Och då jag inte riktigt kunde det så mådde jag inte så bra. Att det sedan var i kombination med att just ha fött barn och flyttat - ja, då blir det som det blir. Om man dessutom lägger till att sonen varit lite gnällig och gråtig, speciellt sena kvällar så är det kanske inte så svårt att förstå att det inte riktigt varit nån dans på rosor den senaste veckan. Men allt tar sig. Gossen är något lugnare. kanske hjälper Rela-dropparna han får mot magknipet. Förra natten överraskade han med att sova fem timmar i sträck, äta och sen sova tre timmar till. Lyx för mamma! Och nu är alltså datorn kopplad till internet igen så just nu känns livet inte så illa. Trots att jag fortfarande inte kan röra på mig särskilt mycket. i bemärkselsen gå på stan, handla mat o.s.v. Sånt jag saknar. För såna aktiviteter måste nog grabben växa till sig lite.

Vår lilla pojke ska förresten heta Zacharias. Ännu är inte datum för dop spikat och faddrar ska vi också fundera på. Det är svårt! Vi har så många fina personer omkring oss som skulle passa som faddrar, men det är väl begränsat hur många faddrar ett barn får ha.

Nu kommer snart Kennet hem från jobbet och har med sig en kollega. Makaronilådan väntar i ugnen, vi ska äta middag. Men antagligen vaknar Zacharias precis när jag ska äta, det brukar han nämligen göra och då är han förstås vrålhungrig och måste få mat först :-) Hmm, skulle klippa in en bild på Zacharias, men det funkar inte. En annan gång.

måndag, december 03, 2007

Utan internet

Vi är utan internet. Vi sa upp anslutningen i Esse från 30.11, men trodde att vi åtminstone skulle ha kvar anslutningen på dagen då i fredags, men icke. JNT tog sin chans och stängde av nätet för oss redan på förmiddagen, vilket resulterade i att jag inte hann skriva blogginlägg och meddela att jag kommer att vara borta från cyberspace en hel månad. Ja, just det, vi får internet i Vasa från januari. Eller, rättare sagt ska vi beställa från då, när man får det att funka är väl en annan femma.
Just nu lånar jag grannens dator, vi är på långutfärd med sonen, gick ca 50 m :-).
Återkommer nästa år!