måndag, september 17, 2007

Förresten...

.. så är det idag exakt en månad kvar tills jag blir mammaledig!

Det gäller...

.. att inte slöa till när man kommer hem från jobbet. Idag har jag slipat färdigt spjälsängen, förutom den gul-röda ankan som finns på ena gaveln. För att få bort den krävs sandpappermaskin och det vågar jag mig inte på. Det blir en uppgift för Kennet. Sen är det bara att limma ihop sängen igen och måla den. Sen har vår bebis säng för några år framåt. Den är ju utdragbar så den borde inte bli för liten i första taget. Men sin första tid i livet ska bebisen hur som helst sova i vagga.
Nästa projekt som jag ska påbörja så snart jag kan slita mig från datorn är amningskudde. Ska alltså sy en. Men det är farligt att sätta/lägga sig ner, för då är risken att sekunderna blir till minuter som blir till timmar utan att man får gjort det man ville. Så nu avslutar jag. Har ni märkt att jag ryckt upp mig lite med bloggandet? ;-)

söndag, september 16, 2007

Söndagsmiddag

Vi har ätit riktig söndagsmiddag idag. Eller egentligen lunch. Den bestod av lövbiff, potatisgratäng, kokta morötter och gurkbitar. Jättegott! Jag levde i den tron att jag inte kan laga god potatisgratäng (efter ett misslyckat försök i bagaget) men till min glädje hade jag fel.

Igår ville Kennet handla babykläder. I Härmä. Aution-neule har sin fabrik och fabriksbutik där, vilket betyder inhemsk kvalitet till betydligt förmånligare pris än i vanlig affärer. Vi fyndade flera fina plagg. Tyvärr fick vi veta att fabriken är till salu och förmodligen upphör produktionen snart. Fabriksbutiken skulle vara öppen till mitten av december, om jag minns rätt. Så synd! Kanske man borde tänka efter lite vilka kläder man köper och understöda inhemskt mera. Hur som helst, tips till småbarnsföräldrar är att fara till Aution-neule nu och handla, allt är på rea -30%. Också II-kvalitetskläder som redan är jättebilliga.

Kennet är på praktik i Vasa nu, måndag-fredag. Det är inte roligt att vara ensam hemma så mycket, men situationen är som den är nu och om denna period i livet leder till jobb för Kennet så är det ju bara positivt. Själv har jag också praktik två kvällar i veckan i församlingen. Det jag inte hinner med före mammaledigheten har jag tänkt göra precis i början av mammaledigheten, om jag får fortsätta att må bra. Det skulle vara toppen att få undan praktiken före babyn kommer. Jag har ju ändå ett examensarbete att skriva också... Det har jag just börjat med och ska till Karis i slutet av nästa vecka på examensarbetsseminarium samt närstudieträff för distansstuderanden. Jag oroar mig gruvligt för seminariet, men hoppas att det ska gå bra och att jag ska få mycket hjälp på traven.

Nu ska jag umgås med min älskade make. Det gäller att ta vara på helgerna.