måndag, augusti 27, 2007

Bildblogg!

Nu ska jag dela med mig av lite bilder från den senaste tiden. Naturligtvis så hamnar inte bilder och bildtexter bredvid varandra, men kanske det går att kombinera ihop vilken text som hör till vilken bild. Jag vet inte om det är jag som inte har tillräckligt avancerad teknik eller om blogger helt enkelt är ett dumt program. Enligt min logik så borde i varje fall bilden komma först och texten sen, eller tvärtom. Inte som de nu ser ut med text på sidan om och lite varstans. Grrr!

Vi börjar med semestern, som jag ju skrev om tidigare. Jag har medvetet valt att inte publicera foton på andra människor än oss själva, för jag tycker att det är lite oschysst att göra så utan att fråga lov.



Här sitter jag i solen på terassen hos Kennets moster i Ekenäs. Skönt!




Såhär fina körsbär har Kennets moster i sin trädgård



Här är vi på grillfest hos bekanta till Kennets kusin K. Vi hade spenderat dagen på Ikea och Sello (köpcenter i Esbo) tillsammans med kusin K och sammanstrålade med hennes man och dotter med sällskap på kvällen.



Frukost! Fortfarande i Ekenäs hos Kennets moster. Gott! Vi blev så bortskämda, så :-).

Efter vår egentliga semesterresa så fixade vi och donade med ett och annat här hemma. Bl.a. så tvättade jag vår spjälsäng som vi fått av ett par givmilda vänner (tack!). I nuläget är spjälsängen i delar och under sandpappersbehandling. Nytt botten ska fixas och sängen ska också målas. Ännu känns det inte så bråttom, men vem vet, tiden går fort...



Efter semestern har livet naturligtvis fortsatt och även förevigats på bild :-). Här kommer ett par stycken:



Granat har hittat ett nytt intresse :-)



Såhär flitig var jag i lördags på kvällen när Kennet, enligt vad jag trodde, studerade lika flitigt inomhus. I själva verket lekte han paparazzi och fotade en hel serie av "Nettas biltvätt"...

Lite tidigare samma dag köpte vi barnvagn i Ylivieska. Vi fick vår Brio Happy årsmodell 2007 till ett förhållandevis förmånligt pris och nog är den i vårt tycke jättefin!



För några veckor sedan sydde jag en egenhändigt designad förvaringsplats för babytillbehör. Den ska hänga ovanför skötplatsen, som egentligen är tvättmaskinen med skötbordsunderlag. Jag ska ännu sy en liknande sak som ska hänga på vår badrumshylla (Molger från Ikea). Jag måste bara grunnar lite på designen ännu, för jag vill ha större fickor på den. Observera att symaskinen jag syr på är mommos gamla Husqvarna combina som torde vara inhandlad på tidigt 1950-tal. Fungerar oftast och enda felet är att backen inte fungerar mera. Men det går bra ändå!



Ikväll hade jag en liten kisse som sprang mig i fötterna och ville ha uppmärksamhet. Det fick han och blev dessutom plåtad :-).



Nu skriver jag inte mera, det får vara bra för den här gången. Håll till godo med bilderna!

tisdag, augusti 14, 2007

Buhuuuu

Buhuuu, jag är förkyld. Jag tycker INTE om att vara förkyld under några omständigheter överhuvudtaget, men allra minst under graviditet, för då är preparaten man kan använda så otroligt begränsade. Ingen vanlig nässpray. Ingen Finrexin. Ingen Vickssalva. Ingen hostmedicin. Och framförallt ingen Duact och inga Carmolisdroppar. Denna min förkylning bröt ut idag, så än har jag inte hunnit bli sådär jätte-mega-förkyld och jag hoppas, hoppas att det blir en lindrig variant. Ska kurera mig med varm saft och, ja, nåt annat har jag inte att ta till. Jo, kanske halspastiller om jag gräver riktigt noga i nattduksbordslådan :-). Den gravidvänliga nässprayen, Otrimer tror jag den heter (koksaltlösning), har Kennet förstås i Korsnäs, för han har varit förkyld sedan helgen. Som tur är så kommer han ju hem imorgon. Det värsta med förkylning är förstås att det är så tungt och besvärligt att jobba och jag vill ju inte smitta ner alla små barn. Borde jag kanske stanna hemma imorgon? Jag måste ta mig en funderare.

Positivt är i varje fall att urinprovet jag lämnade till labben idag var negativt. Så det är inget fel på mig. Nog trodde jag ju att det inte var nåt, men skönt att få det bekräftat.

Idag har jag också fixat försäkring åt vår baby, så nu kan han/hon lugnt få ett par öroninflammationer eller så. Nej, det är ju klart att man hoppas på att få en fullt frisk baby, men försäkringar är ju just till för att vara på den säkra sidan ifall nåt händer. Olyckor kan ju hända närsomhelst, hur frisk man än är. Barnet förärades också ett par sockor i storlek 19-21 med Lokalförsäkrings logo på :-). Allt hittar de på.

Men nu ska jag koka varm saft åt mig och småningom krypa till sängs. Bara tvätten blir färdig att hängas upp :-).

måndag, augusti 13, 2007

Tråkigt

Jag har tråkigt. Kennet är i Korsnäs på sin kurs. Det är nu tredje veckan i sträck som han är borta. Men den här veckan kommer han hem redan på onsdag och inte torsdag som i vanliga fall, för vi ska på föräldraförberedelsekurs på onsdag kväll. Det är ju förstås kul och spännande. Vår lilla bebis sparkar och lever om i magen. Tydligen tycker han/hon inte om rådgivningens doppler (apparat som man hör hjärtljud med), för det var världens cirkus efter rådgivningsbesöket idag. Rådgivningstanten kunde berätta att bebisen just då låg på tvären och med ryggen mot min rygg. Hjärtljud fick hon nog fatt på efter ett tag också, även om bebisen tycker om att flytta på sig när hon kommer med dopplern :-). Det här var första rådgivningsbesöket som tanten hittade nåt fel på mig. Inte så kul. Jag hade spår av äggvita i urinen och blev skickad till labben för ett till urinprov. Så dit ska jag fara imorgon. Hoppas att det inte är nåt farligt! Det trodde iofs inte rådgivningstanten. Sen tyckte hon att mitt hb var lite väl lågt, 123, och gav järntabletter. Själv tycker jag ju inte att 123 är så hemskt lågt, gränsen för att få ge blod är ju faktiskt inte mera än 125. Men jag har ju annars hb på 140-150 så det är klart att 123 är ganska lågt för att vara jag. Nåja, visst kan jag äta järn.
Ojoj, nu mullrar det! Bäst att sluta blogga, stänga av datorn och dra ur sladdarna. Det är ju inte värt att förstöra en dator för lite nöjessurfning. Hejhej!